Bemutatkozás

Kicsi gyerekkorom óta imádom az állatokat. Túláradó szeretetemben szinte minden kóbor kutyát hazahordtam, aminek a szüleim nem igazán örültek.

Volt más kis háziállatom is, de a kutya mindig nagy szerelem maradt, nem tudta egyik állat sem pótolni az ő szeretetét. 2002. augusztusában megismerkedtem a férjemmel, Attilával. Attila rengeteget dolgozott, ezért én nagyon egyedül éreztem magamat. Azt mondta, hogy valami kis háziállatot tarthatok, pl.ahörcsög, vagy tengerimalac, de ennél nagyobb állat nem kell a lakásba. Ígyahát elmentünk egy állatkereskedésbe, ahol megláttam egy icipici kiskutyát. Egy pici ketrecben feküdt és akkor már tudtam, hogy ez szerelem volt első látásra, nekem kell egy ilyen kutya.

Onnantól fogva állandóan csak rá gondoltam, és éjjel-nappal nyúztam Attilát, amíg azt nem mondta, hogy jól van, veszünk neked egy csivavát.

LucaAz első kiállításon körülnéztünk, hogy milyen csivavákat vezetnek fel, és mit tartalmaz a chihuahua fajtastandardje. Több tenyésztővel és kiállítóval ismerkedtünk meg, akik segítették utunkat, tanácsokat adtak, ( Itt szeretnék külön köszönetet mondani Markó Zsuzsának, Mikó Zsuzsának, Borbély Zsuzsának és Istokovics Ferencnek ) és ezután próbáltunk ilyen kutyát keresni.

2007. szeptember 09-én megszületett kislányunk Luca, 2010. július 10-én megszületett második kislányunk, Bianka.

Külföldi kennelekből, barátainktól több esetben érkezett hozzánk vendégségbe kiállításokra és tenyésztésre chihuahua, akik segítettek kennelünk minőségének emelésében. Külön köszönetet szeretnék mondani Emília Sobieszeknek (Dogomania Kennel-Lengyelország), Zofia Konderlának (Ricci Club Kennel-Lengyelország), Olga Loginovának (Belissimo Bravo Kennel-Oroszország), Lina Anrosenkonak (Shah Arpilin Kennel-Oroszország) és Dasa Machankovának (Ammeron Kennel-Szlovákia).

2010-ben úgy döntöttünk, hogy vásárolunk külföldről egy igazán jó minőségű kan kutyát, aki segíti a tenyésztői munkánkat. Finnországból érkezett hozzánk kölyökként a mostani MultiCH. Helmiaisen Sundance Kid, akinek számos kitünő minőségű utódot köszönhet kennelünk. Külön köszönet érte a Helmiaisen Kennel tenyésztőjének Merja Kahelinnek.

Sajnos 2013-ban olyan problémával szembesültünk, ami miatt abba kellett hagynunk a tenyésztést és a kiállításokat. Ez hatalmas traumát jelentett nekünk, hiszen a kutyáink voltak az életünk. Nagyon nehéz és kemény időszakon jutottunk túl. Életünk szerencsés irányba fordult és 2015-ben megfogalmazódott bennünk az újrakezdés lehetősége. Újra lelkes és boldog vagyok!

Köszönetet mondok Zuzka Szabova Klecovának, aki a tőlünk származó két chihuahu lányt (CH Dancing Master Gabriella és MultiCH Dancing Master Euphoria) viszi kiállításokra és ezzel hétről hétre nekünk boldogságot és büszkeséget okoz. Továbbá köszönetet kell mondanom Iveta Bozingovának a segítségéért, mert általa visszakaphattam eddigi munkám, illetve a vonalam egy részét.

Az alábbi szöveg még 2002-ben íródott és boldogan veszem tudomásul, hogy az álmok igenis mindig valóra válnak:

Emlékszem amikor azt mondta a párom, hogy nem tudná elképzelni az életét 2 kutyával, hát ahogy elnézem most már nélkülük nem tudná elképzelni. Imádja őket, úgy mint én. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ő ennyire mellettem áll és segít, és hogy egyáltalán így állt hozzá az én szenvedélyemhez kezdetektől fogva. Nagyon szeretem az én kis családomat. Olyan, mintha a gyerekkori álmom vált volna valóra, és ez hatalmas boldogsággal tölt el.

Bognár Attiláné Rita

MISTY MEADOW'S DANCING MASTER

WORLD WINNER 2001, EUROPEAN WINNER 2002, ITALIAN TOYCLUB WINNER 2002, SWITZERLAND TOYCLUB SIEGER 2003, AMSTERDAM WINNER 2003 INT  & FIN & ESP & IT & SWISS & LUX CH

A Kennelünk neve megváltozott.

A régi HARAPÓS GYÖNGYSZEM névről az új DANCING MASTER névre.

Az évek során, ahogy jobban megismertem ezt a fantasztikus fajtát, egyre jobban úgy éreztem, hogy szükséges változtatnom. Szeretnék egy olyan kennelnevet, ami a szívemből jön, ami közel áll hozzám.
Misty Meadow's Dancing Master számomra az igazi chihuahuát testesíti meg. Fantasztikus kutya, fantasztikus eredményekkel. Sok champion kutya származik tőle. Ezért esett a választásom az ő nevére.
Köszönöm a Misty Meadow's kennel tenyésztőjének, illetve ennek a gyönyörű kannak a tulajdonosának, Tuula Lehtinen-Cochettinek a jóváhagyását.

Miért éppen a chihuahua?

A chihuahua egy igazi társ annak, aki szereti az olyan pici kutyát, amely egész nap a gazdáját lesi, elkíséri mindenhová, és minden elkövet, hogy ő legyen a figyelem középpontjában. Addig fekszik elötted, figyel, ugrál, míg ki nem harcolja az őt megillető figyelmet, törődést. Lakásban tartható, mindegy, hogy kicsi vagy nagy, szereti a kényelmet, a puha dolgokat, a kényeztetést, de legjobban akkor elégedett, ha a gazdi kezében van. Ez teszi igazi ölebbé. Nagyon gyorsan alkalmazkodik a gazdi, család szokásaihoz, életviteléhez. Szeret lustálkodni, de hosszabb túrákban és kocogásban is megállja a helyét. Nagyon okos, gyorsan tanul, mind a szobatisztaságot, engedelmességet, vagy bármilyen ügyességi feladatot. Következetesen kell nevelni, mert ha egyszer valamit megengedtek neki, az onnantól fogva természetes. A pici a családba érkezés után rövid idővel gazdát választ magának, számára ő lesz a falkavezér, a mindene. Kiskorától szoktatni kell mindenhez, lehetőleg mindenhová magunkkal vinni. Méreténél fogva éttermekbe, előzetes egyeztetés után a repülőgép utasterébe is felvihető. Fontos, hogy a kölyköt minél több külső inger érje, annál határozottabb, magabiztosabb lesz a későbbiek folyamán. Hagyjuk, hogy idegenek is megsimogassák, kézbe vegyék, így egy emberszerető igazi társasági kutyánk lesz. Otthon maradása esetén képes megsértődni, de hamar megbocsát egy kis játék, simogatás után. Sétáltatáskor vigyázni kell rá, mert nincs tisztában az erejével, ezért olykor hősiesen megtámadja a nála sokkal nagyobb kutyákat is. Ez a hósiesség nem egy chihuahua életébe került.

Ki ne szeretne olyan csupaszív, temperamentumos, nagyon játékos, bújos kiskutyát, aki élete végéig hűséges hozzád? Nem fog cserben hagyni., Nincs más célja, csak hogy boldoggá tegyen, és neked csak egy simogatásodba kerül, hogy ő is így érezzen. Egy biztos, nekem mindig lesz chihuahuám!

Bognár Attila